Weten wat ik zoal lees

In het kader van delen maakt gelukkig hierbij een kijkje in de boekenkast van Jobimpuls. Het is een mooi overzicht van de verhalen en ideeën die mij geraakt en gevormd hebben. Ieder boek heb ik voorzien van een kort commentaar. Als je meer wilt weten over het boek of je wilt het bestellen dan hoef je er alleen maar op te klikken en je komt direct op de juiste pagina. Tips voor boeken die ik zeker nog moet lezen zijn welkom op erik@jobimpuls.nl.

Boeken

Nadat ik begonnen ben met werken is dit het eerste managementboek dat ik verslonden heb. Ik heb het in één ruk uitgelezen. En tot op de dag van vandaag zijn de lessen uit dit boek actueel en voor mij 1-op-1 in de praktijk toepasbaar.

Boek is hier te koop

Ik weet nog goed dat een vroegere directeur tegen mij zei:”laten we eerst maar zien weer een goed bedrijf te worden”. Gelukkig hebben we er ook een great bedrijf van weten te maken. Een mooie kijk op wat duurzaam succesvolle bedrijven anders doen dan anderen.

Boek is hier te koop

Dit boekje en haar voorganger ‘Wie heeft onze kaas gepikt’, blinken beiden uit in eenvoud. Dit boekje maakt op een toegankelijke manier duidelijk waarom veranderen zo veel emotie met zich meebrengt, welke perpectieven er zijn en hoe hiermee om te gaan.

Boek is hier te koop

We zijn maar al te vaak geneigd om de ander te vertellen wat hij/zij niet meer moet doen, wat er niet goed gaat en wat hij/zij niet doet zoals wij dat willen. Dit kost veel negatieve energie. Draai deze aanpak eens 180 graden om en er zullen wonderbaarlijke dingen gebeuren.

Boek is hier te koop

Communiceren, we doen het de hele dag, of we nu willen of niet. Ondanks het feit dat we het zoveel doen, blijkt het toch nog maar al te vaak enorm lastig om goed te communiceren. Er valt dus nog veel te leren.

Boek is hier te koop

Onze formule van succes en geluk is als volgt. Als we hard werken, worden we succesvol en dan worden we gelukkig. Het blijkt echter dat gelukkige mensen succesvoller zijn. Laat dit mechanisme ook in jouw leven voor je werken.

Boek is hier te koop

Een mooie inkijk in de wereld van de neurowetenschap. We kunnen steeds dieper in onze hersenen kijken dankzij de fMRI scan. Vertellen onze hersenen hetzelfde verhaal als onze mond?

Boek is hier te koop

In deze tijd van geweld wellicht een wat opmerkelijke titel. Toch heb ik hem in mijn lijstje opgenomen omdat dit boek niet gaat over het daadwerkelijk oorlog voeren, maar over de voorbereiding hierop. De voorbereiding bepaald namelijk wie er gaat winnen.

Boek is hier te koop

Ik ben al lange tijd fan van de basisbeginselen van Lean. Deze zijn voor de volle 100% gebaseerd op het realiseren van klantwaarde. Daarbij gooi je alle overbodige ballast over boord en proberen je het iedere dag beter te doen dan de dag ervoor.

Boek is hier te koop

Een échte hype op dit moment. Echter met alle goede ideeën is het wel van belang dat de essentie ervan ook wordt omarmd. Ik hou van iteratief denken en werken en daar sluit het gedachtengoed van Scrum heel goed op aan.

Boek is hier te koop

Een aantal jaren geleden heb ik een geweldige trail gedaan in de Okavango Delta in Botswana. Deze reis heeft mij geholpen bij mijn innerlijke zoektocht naar wie ik ben en wat ik graag wil doen. Ga ook op Life safari.

Boek is hier te koop

Als je niet een echte lezer bent dan zijn de Tedx filmpjes van Simon ook enorm inspirerend. Na zijn boek ‘Start with the WHY’, nu een geweldig boek over de kerneigenschappen die een échte leider heeft.

Boek is hier te koop

Nederland kantelt en volgens mij kantelt de hele wereld. De manier hoe we ons de afgelopen 100 jaar hebben georganiseerd past niet meer. Er breekt een nieuw tijdperk aan en de dinosaurussen van de afgelopen eeuw zullen uitsterven.

Boek is hier te koop

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik vol enthousiasme als manager begon op een afdeling en mijn verbeterplan presenteerde. De eerste opmerking uit de groep was:”We praten wel verder als je er met de kerst nog zit”. Veranderen is en blijft lastig.

Boek is hier te koop

Eerder dit jaar ontving ik dit mooie boek persoonlijk van Joan. Een mooi cadeau omdat het voor mij een feest der herkenning is. Een overzichtswerk met de belangrijkste inzichten van de afgelopen decennia op het gebied van leiderschap. Doe er je voordeel mee.

Boek is hier te koop

Mijn kerstgeschenk 2015. Zoals ik aan mijn relaties schreef: “Ik heb het boek niet geschreven, maar ik had het kunnen doen”. Waarom mensen de enige echte toegevoegde waarde binnen organisaties zijn.

Boek is hier te koop

De titel spreekt voor zich. Hoe kan je de omstandigheden zo beïnvloeden dat mensen hun gedrag aanpassen. Wat is er bijvoorbeeld voor nodig om mensen de trap in plaats van de roltrap te laten nemen. Want verandering vraagt om een goede aanpak.

Boek is hier te koop

Je start vanuit goede intenties met iets en voor je het weet komt hier kritiek op van mensen die twijfelen aan jouw intenties. Als je niet uitkijkt krijgen deze criticasters grip op je en stop je. Doe dit vooral niet. Ga door als jij vindt dat dit de goede weg is!

Boek is hier te koop