Samen uitpakken

Geheel tegen de trend in wil Jobimpuls het principe van dé coöperatie in ere herstellen. Dit eeuwenoude principe, wat berust op welgemeend eigenbelang, kan organisaties helpen bij het realiseren van continuïteit op de aanpak van Jobimpuls.

Dit nieuwe idee gaat ervan uit dat je als organisatie lid wordt van dé coöperatie. Je doet dit samen met andere organisaties uit je eigen regio. Een coöperatie heeft tussen de 4 en 10 deelnemers. Als er meer geïnteresseerden zijn dan richten we een nieuwe coöperatie op. Dit omdat ik geloof in de kracht van de kleinschaligheid. Jobimpuls verzorgt de opstart, de personele bezetting, de trainingen en de activatie van de aanpak. Dit alles om de drie thema’s van het Jobimpuls model, écht kiezen, top mentaliteit en slim organiseren, structureel aandacht te geven vanuit dé coöperatie. Het blijkt in de dagelijkse praktijk vaak lastig om dit zelfstandig te verankeren en te organiseren, als gevolg van de waan van de dag. Deze alternatieve manier van werken geeft rust, continuïteit en de ruimte om maximale waarde voor jullie klanten te realiseren. Samen uitpakken heeft twee grote voordelen. Als ondernemer ben je ‘eigenaar’ van dé coöperatie die ervoor zorgt dat de basis van je bedrijf op orde is en blijft. Jobimpuls kan op deze manier een veel grotere groep mensen bereiken omdat het model op deze manier dupliceerbaar wordt.

Ik maak graag een afspraak me je om je mee te nemen in mijn gedachten tot nu toe zodat we daarna kunnen bepalen of we dit avontuur samen aan gaan.